Oppdag: Hvorfor Air Max 97 “Silver Bullet” er et evig designikon

0 Comments

noensinne fordi Air Max 1 debuterte tilbake i 1987, har Air Max -linjen forblitt en av de mest kulturelt essensielle og elskede sneakerområdene av alle tid. Silhuettene har stått tidens prøve og er like bærbare i dag som de noen gang var før – dette er et tegn på tidløs design. Mens Tinker Hatfield var mannen bak den opprinnelige Air Max 1, har mange store fottøydesignere fulgt i hans fotspor og bidratt til Air Max -familien etter.

Sergio Lozano viste frem sin ta på teknologien i 1995 med Air Max 95, en enestående sneaker som hentet inspirasjon fra den menneskelige anatomi og mye mer spesifikt ribbekjenne. I 1997 fødte Lozanos kollega Christian Tresser Air Max 97 i sin originale “Silver Bullet” -form, en sneaker som har en spesiell plass i hjertet av mange fottøyfans over hele verden. Bli med oss ​​her hos den eneste leverandøren når vi tar et dypt dykk inn i hvorfor Air Max 97 “Silver Bullet” er et evig designikon.

Bilde gjennom den eneste leverandøren
Høsten 1997 så AM97 traff hyllene for første gang noensinne som etterfølgeren av Air Max 96, en sjelden sett silhuett som ble formørket av suksessen til AM95. Ettersom den dyreste sneakeren Nike skulle gi ut ennå, måtte AM97 imponere. Et populært rykte er at OG -fargen var inspirert av de japanske kuletogene som Tresser hadde sett under en firmatur, selv om designeren selv har debunkert denne myten flere ganger i intervjuer gjennom årene.

Faktisk var det flere forskjellige inspirasjonskilder bak de tidlige skissene av Air Max 97. Metallfinishene på 90 -talls terrengsykler var den største inspirasjonen bak designet, med Tresser som sa at Titanium Metal -rammene hjalp ham med å visualisere sneakeren. “Silver Bullet ” var egentlig bare et navn som ble gitt til den endelige utgivelses -sneakeren for å få den til å høres kulere ut. Sammen med terrengsykler spilte regndråper en viktig rolle i å inspirere designen, og beviste nok en gang at Mother Nature er verdens største designer.

Bilde gjennom den eneste leverandøren
Før lanseringen av AM97 ble det faktisk øremerket til forskjellige navn, med Christian Tressers tidlige skisser som navngav modell Det ble til slutt døpt Air Max 97. Sneakeren innoverte på utallige forskjellige måter, selv om mange særlig var den første Nike-sneakeren noensinne som ga opp en Synlig Air Max mellomsåle i full lengde. Før dette viste stort sett at alle Air Max viste mindre enheter gjemt under hælene, men AM97 gikk all-in med sin fotspennende luftenhet, med innledende design selv inkludert PSI (trykk) -vurdering for den synlige luften.

Når vi beveger oss oppover sneakeren, er det vanskelig å ikke ta hensyn til det subtile, men effektive hastighetsspillsystemet som viser frem hvor strømlinjeformet tressers arbeid er. På samme måte som Nike Air Zoom Spiridon (også utgitt i 1997 og utviklet av Christain Tresser), kompletteres 97s rene linjer og fremhevede kurver perfekt av det praktisk talt skjulte snøresystemet.

Bilde gjennom den eneste leverandøren
Etter at en enestående lanseringskampanje ledet av Michael Johnson og Carl Lewis (amerikanske olympiske idrettsutøvere), fortsatte Air Max 97 å bli en av de mest solgte Nike-joggeskoene gjennom tidene. Fra sneakerheads best til A-liste-kjendiser, den tidløse designen ble lagt opp av massene og legendariske status ble snart tjent. Til tross for sin enorme popularitet, ble AM97 til slutt trukket fra hyllene våren 1998 etter mindre enn ett år, da Nike forberedte seg på å sprite opp sin splitter nye Air Max 98, nok en gang utviklet av Sergio Lozano.

Tilhengere av sneakeren ble ødelagt når de fant ut at de ikke lenger kunne kjøpe sine svært ettertraktede sølvspark, med samlere til og med å ta på seg paret for å holde dem friske. Heldigvis kom AM97 i 1999 tilbake sammen med sin populære gullmotpart for første gang, som en del av Nikes “Sport Reimagined” -område.

Bilde gjennom den eneste leverandøren
Den kjente sneakeren har blitt sett i forskjellige iterasjoner gjennom årene, med noen absolutt mye mer minneverdige enn andre. I 2010 hedret Nike arven fra Air Max 97 ved å lage en enormt begrenset laget i Italia-versjonen. Med tittelen The Air Max 97 “Lux” var modellen begrenset til bare 1.695 nummererte par og ble laget av de fineste lærene, og fungerte muligens som et forspill til hyperfuse- og vac-tech-trender som kort tid fulgte. Italia var også det ideelle stedet for dette spesialutgaveparet som ble opprettet i, ettersom landet er kjent for å ha en spesiell kjærlighet til sølvkulen, med en versjon utgitt i 2017 som til og med skrøt av det italienske flagget på Tongue-fanen.

Ryktene sier at italienere elsket silhuetten så mye at de til og med kallenavnet den “la sølv”, medModellen har en kult som følger i hele landet. Som enhver Nike Silhouette, har det også vært noen interessante kreasjoner som aldri helt tok av. De tidlige 2000-årene kjøpte oss en slip-on-versjon av AM97, mens den øvre også har blitt hybridisert med såler fra Air Max Plus, Air Max 90 og til og med Nike Air Humara. Interessant nok viste OG -utgivelsen i barnestørrelser en Air Max 95 eneste enhet.

Bilde gjennom den eneste leverandøren
Hundrevis av andre bemerkelsesverdige farger har prydet Nike Air Max 97 gjennom årene, og det har også spilt vert for noen høye varme-samarbeid, men ingen har den samme legendariske statusen som OG “Silver Bullet” gjør. I 25 år har fargen forblitt en favoritt for sneakerheads rundt om i verden, med fans som allerede klør for en gjenutgivelse for å hjelpe til med å feire jubileet for silhuetten. Det er muligens på grunn av fargenes rene bærbarhet, eller muligens resonerer virkelig designen oss, men uansett vil AM97 sølvkulen alltid ha en spesiell plass i våre hjerter her hos den eneste leverandøren.

Sørg for å holde den låst best her hos den eneste leverandøren for alle ting Air Max 97 og sneaker -relatert, ettersom vi alltid deler de siste og beste sneakernyhetene, oppdateringene og utgivelsesdatoene slik at du kan holde deg på toppen av spillet ditt. Sjekk ut resten av nettstedet vårt for alt dette og så mye mer!

Bilde gjennom den eneste leverandøren
For mye mer Nike Air Max 97 artikler, sjekk ut noen av dem nedenfor:

Nike Air Max 97 “Silver Bullet” kommer til å komme tilbake i 2022
Hvordan passer Nike Air Max 97, og er det sant til størrelse?
Ditt første blikk på Comme des Garçons x Nike Air Max 97
Se nærmere på Nike Air Max 97 “Puerto Rico”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *